Grupp Degberedning
Ingrediens
KG
Vetemjöl
1.000
Vatten
1.000
0.250
Salt
0.030
Färsk jäst
0.020
Ramslök
0.020
Total vikt: 2.320

Steg 1: Väg upp samtliga ingredienser, börja med 75% av vattnet och kör 4 min långsamt .
Steg 2: Kör 10-12 min snabbt och börja strila i resterande del av vattnet 25% under bearbetning, så degen tar upp vattnet. Degen skall bli seg och blank och uppnå en temp på ca 28 C.
Steg 3: Lägg degen i en plastbunke, och vik den 3 ggr under ca 3 tim.
Steg 4: Vält upp degen på bordet och väg efter önskemål.
Steg 5: Jäs under duk och baka av i däckugnen med ånga och öppet spjäll efter halva tiden, baktid ca 18-24 min. brödet ska få en rejäl skorpa och färg.

Kategori

Kategori

Bageri

Högtid/Säsong

Högtid/Säsong

Sommar

Färdig produkt

Färdig produkt

Bröd