Ingredienser

Grupp 1
Ingrediens
KG
Vetemjöl
1.200
Vatten
1.000
Gourmetbas
0.500
Rågsurdeg
0.500
Vetesurdeg
0.500
Rostade solrosfrön
0.400
Rostade pumpafrön
0.150
Hasselnötter
0.100
Tranbär
0.100
Salt
0.020
Torrjäst
0.015
Total vikt: 4.485

Metod

1. Tillsätt ingredienserna, spara bär och nötter till slutet.
2. Kör degen på låg hastighet i cirka 3 minuter.
3. Kör degen på hög hastighet i cirka 4 minuter.
4. Lägg degen i en back, låt jäsa i 1 ½ timme och gör två treslag.
5. Kubba degen i 700 gram bitar och lägg på mjölad plåt. Förvara i kyl över natt.
6. Jäs i rumstemperatur och baka av i stenugn.

(15 gram torrjäst kan ersättas 45 gram färskjäst)

Baktemperatur: 260>240°C
Ånga: 6 sekunder
Baktid: Ca. 26 min

Produkt som används

Ingredienser

Grupp 1
Ingrediens
KG
Vetemjöl
1.200
Vatten
1.000
Gourmetbas
0.500
Rågsurdeg
0.500
Vetesurdeg
0.500
Rostade solrosfrön
0.400
Rostade pumpafrön
0.150
Hasselnötter
0.100
Tranbär
0.100
Salt
0.020
Torrjäst
0.015
Total vikt: 4.485

Metod

1. Tillsätt ingredienserna, spara bär och nötter till slutet.
2. Kör degen på låg hastighet i cirka 3 minuter.
3. Kör degen på hög hastighet i cirka 4 minuter.
4. Lägg degen i en back, låt jäsa i 1 ½ timme och gör två treslag.
5. Kubba degen i 700 gram bitar och lägg på mjölad plåt. Förvara i kyl över natt.
6. Jäs i rumstemperatur och baka av i stenugn.

(15 gram torrjäst kan ersättas 45 gram färskjäst)

Baktemperatur: 260>240°C
Ånga: 6 sekunder
Baktid: Ca. 26 min

Kategori

Kategori

Bageri

Färdig produkt

Färdig produkt

Bröd, Fiberrikt, Surdegsbröd