Första Maj - Torsdagen den 1 Maj är Bakels Sweden stängt.
Grupp Deg
Ingrediens
KG
Vatten
1.100
Vetemjöl Extra
0.800
Fullkornsmjöl Råg
0.800
Dinkelmjöl
0.400
0.200
Bakels Roggie m160 (rågskållning)
0.100
0.050
Salt
0.030
Torrjäst
0.025
Total vikt: 3.505

1:Blanda alla ingredienserna i grytan.

2:Kör degen 10 min långsamt, och 2 min snabbt.

3: Låt degen vila i grytan i 20 min.

4: Väg av till lämpliga bitar.

5: Slå upp till limpor och ställ på plåt eller i ram.

6: Jäs till lagom storlek, ca 50-60 min.

7: Baka av med ingångs temp 230 C,ånga i ca 8 sec, och sänk till 190 C.

8: Baktid ca 35 min

9: Baka dem gärna i en stenugn för mer artisan bread.

Kategori

Kategori

Bageri

Färdig produkt

Färdig produkt

Bröd, Formbröd, Frallor, Rågbröd