Grupp Deg
Ingrediens
KG
%
Vetemjöl Extra
1.350
100.00
Vatten
1.000
71.00
0.054
4.00
Salt
0.030
2.20
Total vikt: 2.434

1: Väg upp alla ingredienser i en deg gryta.

2: Kör degen 4 minuter långsamt, och 6-8 minuter snabbt

3: Lägg upp degen i en plastback med lite olja i, lägg ett lock på.

4: Gör några slag under tiden degen vilar, ca 2-3 timmar.

5: Lägg upp degen på ett mjölat bord och väg av bitar efter önskemål.

6: Låt bröden jäsa i rumstemperatur under en duk, ca 60 minuter.

7: Baka i en däckugn för bästa resultat, med hög ingångs temp (270°C‎)

8: Ånga rejält och sänk tempen till ca 230°C‎.

9: Öppna spjället efter halva baktiden, och baka färdigt så du får en fin mörk skorpa på brödet.

10: ca 18-24 minuter beroende av storlek på bröd.

Kategori

Kategori

Bageri, Industri

Färdig produkt

Färdig produkt

Baguette, Bröd, Frallor, Surdegsbröd