Grupp Deg
Ingrediens
KG
Vetemjöl Extra
1.500
Vatten
1.000
0.060
Salt
0.030
Total vikt: 2.590

1: Väg upp allla ingredienser i en deg gryta.

2: Kör degen 4 min långsamt och ca 6-8 min snabbt, degen ska släppa från sidorna och hänga fast i kroken.

3: Låt degen vila i en plasback med lock. Ca 60 min eller mer.

4: Vik ihop degen några ggr under perioden den vilar i backen.

5. Väg upp bitar efter önskemål , om man vill förbereda så kan man ställa dessa i kyl över natten, annars låt dem jäsa ute under duk innan bakning.

6: Baka av i hög ingångstemp ca( 240°C)  med bra med ånga. Sänk till 210C och baka färdigt.

7: Öppna spjället efter halva bakningen, total baktid ca 18-24 min allt efter storlek på bröden.

Kategori

Kategori

Bageri, Industri

Färdig produkt

Färdig produkt

Baguette, Frallor, Kall deg, Surdegsbröd