Grupp Saffransbröd
Ingrediens
KG
Vetemjöl
0.750
Vatten
1.000
0.500
Färsk jäst
0.020
0.035
Gul sirap
0.035
0.020
0.020
Total vikt: 2.380

Dag 1
Blanda med vinge, 4 minuter på långsam hastighet, 4 minuter på hög hastighet.
Låt degen ligga i plastback i 1,5 timme och gör två treslag.
Kubba upp till 600 g bitar på mjölat bakbord.
Kyl över natten.
Dag 2
Jästid: i rumstemperatur 60 minuter.
Baka av i stenugn.
Ingångstemperatur: 270°C
Baktemperatur: 240°C
Ånga: 6 sekunder.
Baktid: ca 24 minuter.

Kategori

Kategori

Bageri

Högtid/Säsong

Högtid/Säsong

Jul

Färdig produkt

Färdig produkt

Bröd