Grupp Deg
Ingrediens
KG
Vatten
1.000
Vetemjöl Extra
0.700
0.700
0.015
Total vikt: 2.415

1: Blanda alla ingredienser och kör på låg växel i ca 8 min, kör på snabbare hastighet ca 5-6 min så att degen släpper ifrån sidorna.

2:Lägg degen i en plastlåda, och låt vila i 2-3 tim i rumstemperatur under lock.

3: Gör 1 vikning i timmen så degen blir spänd.

4: Vält ut degen på ett mjölat bord och väg upp till önskade bitar.

5: Vik försiktigt in bitarna så att bibehållen luft stannar kvar.

6: Jäs bröden under duk till lämplig storlek.

7: Snitta bröden med en vass kniv.

8: Baka av med en hög ingångstemp ca 260C, sänk till 230C

9: Ånga rejält, och öppna spjället efter 10min

10: Baktiden är beroende av storlek på bröden , men du vill uppnå en mörk fin färg med en rejäl skorpa på. ca 25 min

Kategori

Kategori

Bageri