Grupp Mjuk botten
Ingrediens
KG
1.000
Ägg
0.365
Olja
0.300
Vatten
0.230
Total vikt: 1.895
Grupp Maränger
Ingrediens
KG
0.050
Vatten
0.500
Socker
1.000
Total vikt: 1.550
Grupp Montering/Dekoration
Ingrediens
KG
-
Total vikt: 0.000
  1. Mjuk kaka
    Blanda alla ingredienser och blanda med vinge på låg hastighet i 1 minut. Skrapa ned kanterna och blanda ytterligare på medelhastighet i 5 minuter.
  2. Maränger
    Blanda Activita med vatten och låt svälla i drygt 15 minuter. Blanda vätskan med strösockret och värm tills sockret har lösts upp. Vispa kallt och spritsa upp toppar som är ca 2 cm i diameter. Torka i ugn i ca 100 grader. När marängerna torkat doppas de i Non-Temp Blond.
  3. Saltrostad mandel
    Smaksätt vatten med lite salt och fukta de hackade hasselnötterna. Rosta i 180 grader till fin färg.
  4. Montering/Dekoration
    Lägg några maränger i botten på en bägare. Skär upp den mjuka kakan i ätvänliga kuber och lägg ca 25 g ovanpå marängerna. Spritsa på 20 g mörk tryffel och strö på saltrostade hasselnötter. Avsluta med lite vispad grädde som smaksatts med vaniljarom och toppa med lite hasselnötter.
Visningsförhållanden

Visningsförhållanden

Kyld

Kategori

Kategori

Konditori

Högtid/Säsong

Högtid/Säsong

Sommar, Take Away

Färdig produkt

Färdig produkt

Dessert, Kondis