Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få uppdateringar med inspiration, kunskap och de senaste trenderna inom bageribranschen.
Grupp Tårtbotten
Ingrediens
KG
Ägg
0.720
Vatten
0.340
Rapsolja
0.450
Socker
0.680
Kakaopulver
0.120
0.320
Vetemjöl
0.500
Total vikt: 3.130
Grupp Vita Specoluus Sandwich
Ingrediens
KG
Bakels Speculoos
0.500
Smör
0.200
-
-
Total vikt: 0.700
Grupp Mörka Tryffelpinnar
Ingrediens
KG
Vatten
0.100
1.000
Smör
0.200
-
Total vikt: 1.300
Grupp Marängdekor
Ingrediens
KG
0.100
Vatten
1.000
Socker
2.200
Total vikt: 3.300
  1. Tårtbotten: Blanda alla ingredienser med vinge långsamt i 1 minut och skrapa därefter ned kanterna. Fortsätt blanda på medelhastighet i 6 minuter. Fyll upp 500 g i 18cm ringar och baka i 150 grader i ca 55 minuter.
  2. Dela den avsvalnade bottnen i 3 delar. Stryk ut ca 120 g tryffel och lägg på ytterligare en botten.  Stryk ytterligare 120g tryffel och avsluta med den sista bottnen. Stryk tårtan slät och sätt på kyl.
  3. Vit Specoluus Sandwich: Blanda det smälta smöret med Specoluus till en homogen massa. Kavla ut ca 5 mm tjock mellan 2 silikonmattor. Stick ut rundlar och spritsa lite tryffel på den. Lägg en Specolussbotten ovanpå och kläm ihop. Doppa i Vit Chockex.
  4. Mörka Tryffelpinnar: Blanda No-Bake med vatten och blanda på låg hastighet 1 minut. Tillsätt det smälta smöret och blanda till en homogen massa. Kavla ut massan 5mm tjock mellan 2 silikonmattor och sätt på frys. Skär ut längder i önskad bredd och längd. Spritsa på Bakels Mörk Tryffel med slät tyll  och doppa sedan i Mörk Chockex.
  5. Marängdekor: Blanda vatten och Bakels Activita och låt svälla i 20 minuter. Blanda sedan ned sockret och värm i micron till sockret smält. Vispa på medelhastighet till full volym. Spitsa ut längder med platt tyll och strö på lite Bakels No-Bake.
Visningsförhållanden

Visningsförhållanden

Kyld

Kategori

Kategori

Konditori

Färdig produkt

Färdig produkt

Tårta