Grupp Botten
Ingrediens
KG
Ägg
0.800
Vatten
0.400
Rapsolja
0.520
Socker
0.740
0.360
Vetemjöl
0.660
0.050
Total vikt: 3.530
Grupp Maräng
Ingrediens
KG
%
Socker
0.550
33.60
Vatten
0.187
11.40
Vatten
0.300
18.30
0.050
3.05
Socker
0.050
3.05
Total vikt: 1.137
Grupp Fyllning
Ingrediens
KG
%
0.200
-
Vatten
0.500
-
Bakels Lemon Filling
0.200
-
Total vikt: 0.900

Botten

  1. Blanda alla ingredienser långsamt med vinge i 1 minut.
  2. Skrapa ned kanterna och blanda ytterligare 6 minuter på medelhastighet.
  3. Fyll en rund form till mitten och baka på 150 grader i ca 60 min.

Maräng

  1. Koka 550 gram socker med 187 gram vatten till 122-124 grader.
  2. Vispa 300 gram vatten och 50 gram Activita med 50 gram socker fluffigt på högsta hastighet.
  3. Tillsätt sockerlaget i en stråle ner i marängen på mellan hastighet och öka sedan hastigheten igen.
  4. Sänk hastigheten till lägsta när marängen är fluffig tills den blir kall.

Fyllning

  1. Vispa Vegan Fond Royale och vatten fluffigt. Tillsätt Lemon Filling och blanda lätt.
  2. Dela bottnen på mitten och stryk ett jämnt lager Lemon Filling, lägg på den andra bottnen.
  3. Spritsa marängen på hela tårtan.
  4. Bränn marängen lätt med en brännare. Dekorera valfritt.
Visningsförhållanden

Visningsförhållanden

Kyld

Kategori

Kategori

Konditori

Högtid/Säsong

Högtid/Säsong

Höst, Vinter

Färdig produkt

Färdig produkt

Tårta