Grupp Deg
Ingrediens
KG
Vetemjöl
1.500
Vatten
0.750
Socker
0.150
0.030
Salt
0.030
0.025
Total vikt: 2.485
Grupp Kavlings Margarin
Ingrediens
KG
0.750
Total vikt: 0.750

1: Kör alla ingredienser i en deggryta.

2: Kör degen 3 min långsamt och 4 min snabbt.

3: Lägg degen i plast och kyl degen, gärna dagen innan laminering.

4: Börja laminera degen genom att kavla med kavel eller maskin.

5: Gör ett 4 slag och ställ i kylen ca 20 min.

6: Nästa slag ett 2 slag och ställ i kyl.

7: Kavla ut deg till ca 3-3,5 mm tjock, skär ut till trianglar allt efter storlek ocg vikt som du vill ha.

8: Rulla degbitarna utan att sträcka för mycket på dem.

9: Jäs croissanterna i 25-26C i ca 2 tim, eller till bra storlek.

10: Pensla dem försiktigt med ägg eller en brödglans, Baka av i 190 C i ca 16-18 min

 

 

Kategori

Kategori

Bageri, Industri

Färdig produkt

Färdig produkt

Croissant