Observera att vi har stängt Långfredag 29/3 och Annandag Påsk 1/4. Vi önskar en trevlig påsk!
Grupp Deg
Ingrediens
KG
Vetemjöl
1.500
Vatten
0.750
Socker
0.150
Jäst
0.075
Standardmjölk
0.050
Salt
0.030
Total vikt: 2.555
Grupp Inkavling
Ingrediens
KG
0.750
Total vikt: 0.750
Grupp Saffran
Ingrediens
KG
0.050
Total vikt: 0.050
Grupp Fyllning
Ingrediens
KG
1.000
Total vikt: 1.000

Kör med kalla ingredienser och blanda degen måttligt.

Plasta in degen och ställ i kyl, gärna över natt.

Ta ifrån 200g deg och blanda i saffran till en lämplig färg.

Kavla degen med 750g Karitè Guld Margarin , 1x4, 1x2 slag. kyl mellan slagen, håll degen runt 14-15 C.

Skär ut till lämplig storlek, och fyll med säterremons som är blandad med saffran i.

Jäs långsamt i jässkåp i ca 32 C i 2 tim.

Baka av i 200C i 17-18 min.

 

Kategori

Kategori

Bageri, Konditori

Högtid/Säsong

Högtid/Säsong

Jul, Vinter

Färdig produkt

Färdig produkt

Croissant