Grupp Deg
Ingrediens
KG
Vetemjöl Extra
1.500
Vatten
1.000
0.500
Socker
0.100
Skummjölkpulver
0.050
0.025
Salt
0.010
Total vikt: 3.185
Grupp Inkavlad Karitè Guld
Ingrediens
KG
0.900
Total vikt: 0.900
Grupp Topping, Glans
Ingrediens
KG
Vatten
1.000
0.070
Total vikt: 1.070
Grupp Topping
Ingrediens
KG
0.200
Total vikt: 0.200

(Gör gärna degen dagen innan för bästa resultat)

1: Blanda ingredienserna för degen i en gryta, använd kallt vatten och gärna kallt mjöl.

2: Kör degen 4 min långsamt och ca 2 min snabbt.

3: Ta upp degen och platta till den på en plåt och ställ den i kylen.

4: Kavla ut degen och lägg i Bakels Karitè Guld, Margarinet bör ha en temp på ca 14-15 C, och laminera degen 2x4, eller 3x3 lite efter smak och upplevelse.

5: Kyl gärna degen efter varje slag, för allra bästa resultatet.

6: Skär ut i trekanter avlånga bitar för att sedan rulla ihop dem, lägg i ostskivor och skinka om du vill ha lite extra matiga att sälja.

7: Jäs croissanterna på svag temp i jässkåpet ca 32C och en fuktighet på 70%, ge dem minst 2 tim.

8: Innan bakning pensla dem med Glossy och strö fröblandning över dem.

9: Baka av i 190C i ca 18 min.

Visningsförhållanden

Visningsförhållanden

Rumstemperatur

Kategori

Kategori

Bageri, Konditori

Färdig produkt

Färdig produkt

Croissant