Bakels förvärvade Aromatics sortiment 2011 och sedan dess har sortimentet utökats, tillgången till den tekniska supporten har stärkts och försäljningsområdena har växt. Varumärket Aromatic är starkare än någonsin!

Aromatic är ett av Bakels största varumärken och sortimentet omfattar över 200 produkter, vilka framför allt bidrar till att tillföra volym, mjukhet och hållbarhet i mjuka kakor. Sortimentet innehåller även skiljeoljor och produkter för smaksättning och dekoration. Produkterna är väl beprövade och en del av artiklarna har använts av bagare sedan 50-talet och har blivit några av de största produkterna inom sin nisch på marknaden.

Fyra stora produktgrupper

Många producenter väljer att kombinera flera av produkterna för att uppnå bättre synergier i utförande, effektivitet och produktion. Produkterna finns i olika varianter, anpassade för olika marknaders krav och lagstiftning.  För att möta marknadstrender finns det nu också ett palmoljefritt samt ett mer hållbart sortiment, clean label och produkter som både är kosher- och halalcertifierade.

Nedan finns information om de fyra största produktgrupperna; emulgatorer, färskhållningsmedel, skiljeoljor och aromer.

Emulgatorer

Arogel är ett premiumsortiment av alpha-gelemulgatorer, som ger fina kakor med bra volym och bättre mjukhet.  Det säkerställer en tillförlitlig produktion och ger en jämn bakkvalitet. Dessa produkter har använts i hela världen över flera decennier och fortsätter att leverera fantastiskt resultat. De mest använda artiklarna är Jilk 60 och Colco.

Färskhållningsmedel

Arofresh är ett sortiment av kraftfulla, flytande färskhållningsmedel som bidrar till att hålla kakorna färska och samtidigt skyddar dem mot mögel. Med sin fina kvalitet och långa hållbarhet uppfyller detta sortiment även finsmakarens förväntningar. Det låga pH-värdet gör att Arofresh flytande sortiment är långt mer effektiva än pulveralternativen. K2000 och GL24 är de mest använda produkterna i detta sortiment.

Skiljeoljor

Bandex är ett urval av skiljeoljor av hög kvalitet, framtagna för att uppnå en utmärkt släppförmåga av bröd och kakor från band, tråg och plåtar. Ett effektivt skiljemedel minskar risken för produktionsproblem och kasseringar. Bandex är tillverkat utan vatten för att förhindra korrosion. Tack vare de små doseringsmängder som krävs är det en mycket kostnadseffektiv produkt – den finns i både spray- och vätskeform.

Aromer

Förstklassiga, naturliga aromer för en god och fyllig smak i alla typer av bakverk och desserter. Genom att kombinera naturens rikedomar med en passion för goda smaker gör det här sortimentet det möjligt att skapa nya smaksensationer. Många aromer går att få både utan eller med färg, men ändå gjorda utifrån samma grundrecept. Sortimentet delas in i olika kategorier; frukt & bär, citrus, kryddor, bönor & nötter och likör. För mer storskalig produktion rekommenderas Aropro, ett mer högkoncentrerat alternativ.

Applikationer

Aromatics produkter kan användas i alla sorter av mjuka kakor, exempelvis i sockerkakor, anslag, muffins, tårtor, rulltårtor och mycket mer. Det finns även ett sortiment av artiklar anpassade för bakverk som bakas på bakpulver, så som mördeg, croissanter, panettone, briocher, grissini, skorpor och småkakor.