Hur du kan använda Bakels tryfflar till din fördel

Letar du efter tryfflar av hög kvalitet som kan användas i många olika applikationer? Vi satte oss ner med Nana Bark, vår tekniska produktchef för konditori med många års erfarenhet i branschen, för att låta henne dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter av våra tryfflar. Läs vidare för att ta reda på varför Bakels tryfflar är det självklara valet för ditt nästa projekt, oavsett om du är ett litet företag eller en större industri.

Utforska det utsökta utbudet av 11 olika tryfflar

Bakels Tryfflar är mångsidiga produkter som kan användas till en mängd olika applikationer. De finns i 11 olika fylliga smaker och konsistenser. Vi bad Nana presentera vårt sortiment för att se vilka intressanta men också unika smaker vi har i vårt tryffelutbud.

Vilka tryfflar säljer vi, och vad skiljer dem åt när det gäller smak, färg och konsistens?

Vår standard “Mörk Tryffel”, som också är en bästsäljare av våra kunder runt om i hela världen, har en rik smak av mörk choklad och finns i två olika konsistenser. En med hårdare konsistens och en med mjukare konsistens, som passar olika behov och olika klimat. Som svar på konsumenternas ökade efterfrågan på veganska alternativ har vi även nyligen utvecklat “Mörk Tryffel Vegan”, en vegansk version som fortfarande har den rika smaken av mörk choklad och en lika len konsistens som våra icke-veganska alternativ. Du kan knappt märka någon skillnad mellan de två. “Vit Tryffel”, som också har blivit en av standardprodukterna i tryffelsortimentet, har en rik smak av vanilj och mjölk. Även denna smak finns i två olika konsistenser, en lite mjukare och en hårdare.

Förutom de klassiska Mörk Tryffel och Vit Tryffel erbjuder vi ett brett utbud av andra smaker som verkligen öppnar upp för kreativitet och gör det möjligt att producera olika typer av produkter som lockar slutkonsumenten. Som vår “Apelsintryffel” med en fräsch antydan av apelsin, eller vår “Karamelltryffel”, den smakrika “Hasselnötstryffeln” eller “Krokanttryffeln” med knapriga bitar av krokant. Slutligen tycker jag att vår “Ruby Tryffel” sticker ut från mängden med sin unika rosa färg och bäriga söta smak.

Och vilka är dina personliga favoriter?

– Det är såklart väldigt svårt att bara välja en, men om jag är tvungen att välja så står “Ruby Tryffel” högst upp på listan. Den unika bäriga och söta smaken tillsammans med den rosa färgen från den äkta rubinfärgade kakaobönan gör att den verkligen sticker ut.

Men Nana kan inte välja bara en favorittryffel, utan “Krokanttryffel” är också i toppen.

– Jag tror att det är kombinationen av den rika smaken och hasselnötsbitarna som gör den så speciell.

En annan tryffel som har en speciell plats i Nanas hjärta är den veganska tryffeln.

– Jag är så stolt över den här tryffeln och använder den mer än gärna i mitt jobb. Jag har kunnat visa många kunder hur god den är och att den knappast skiljer sig från den vanliga. Dessutom är den palmfri också!

Hur Nana använder tryfflarna i hennes bakning

Nana berättade för oss att hon älskar att använda våra tryfflar på många olika sätt när hon bakar.

Kan du ge oss en inblick i hur du använder tryfflarna när du bakar?

– Tryfflarna är oerhört användbara och mångsidiga! Jag kan smälta ner den i smeten för att få en mjuk och len chokladsmak, eller ha som fyllning i en mjuk småkaka, till exempel en syltkaka fast med tryffel i. Det fungerar också att baka chocolate chip cookies med dem.

När jag tillverkar tårtor så gillar jag att ha tryfflarna som fyllning, just för att få det lilla extra i en lyxig smak. Och när jag vill smaksätta moussen så smälter jag och blandar ner tryffeln i grädden.

För att täcka tårtan häller hon smällt tryffel över hela. Att man kan vispa upp tryfflar gör det också enklare för henne att dekorera en tårta eller bakelse, eftersom hon kan spritsa själva tryffeln.

Nana påpekar också att tryfflar passar utmärkt som toppning på donuts.

– Vi har många kunder som använder våra tryfflar som topping till sina munkar på storskaliga industriella linjer, och ger en perfekt “non-sticky-yta” till donuten. Möjligheterna är oändliga, då tryfflarna kan användas till flera olika applikationer.

Den perfekta matchen till Bakels tryfflar

Vem skulle du rekommendera våra tryfflar till?

– Våra tryfflar passar alla, från små företag till större industrier. Den minsta hinken kommer i 6 kg, men vi kan också ta emot större beställningar på flera hundra kilo i en IBC-tank. Och med en hållbarhetstid på 12 månader kan du lita på att kvaliteten håller sig även om du inte använder den dagligen. Sen har vi också våra 1-kilos förpackningar som är särskilt utformade för att lätt kunna värmas på i mikro och spritsa direkt till önskad applikation.

Som teknisk produktchef är en del av Nana’s jobb att hjälpa till med kundspecifika recept och anpassa efter deras behov och önskemål. Om du är intresserad av att få hjälp och tips är ni alltid välkomna att höra av er till henne. 

Vi skräddarsyr våra tryfflar efter behov och önskemål

Visste du att vi erbjuder skräddarsydd hjälp för större industrikunder? Vi förstår att varje företag är unikt med specifika behov och preferenser. Och tillsammans med vår produktutvecklar Tobias Lundell kan vi hjälpa dig att få rätt tryffel som passar dina behov. När det gäller att skapa den perfekta tryffeln förtydligar han att allt börjar med att förstå vad kunden vill ha.

Hur kan vi anpassa oss till kundernas specifika behov när det gäller våra tryfflar?

– Som produktutvecklare styrs jag såklart väldigt mycket efter vad kunden vill ha. Vi erbjuder redan ett sortiment med olika egenskaper, men utöver det erbjuder vi även skräddarsydda tryfflar för specifika kundbehov. Detta innebär ofta att jag justerar tryffelns konsistens för att nå de specifika behoven ett företag kan ha. Vissa kunder kan exempelvis behöva en tryffel som är sockerfri, innehåller naturliga aromer eller är tillverkad med eller utan palmolja. Vi kan också erbjuda olika typer av förpackningar beroende på kundens unika krav. Våra tryfflar kommer vanligtvis i 6-kilos hinkar, men vi kan också erbjuda större förpackningar som lämpar sig för industriellt bruk.

Bakels team av experter är dedikerade till att ge dig personlig hjälp för att se till att du hittar den perfekta tryffeln för dina behov. Tveka inte att kontakta oss eller prata med din säljare om du har några frågor eller vill prova våra tryfflar. Vi är här för att hjälpa dig varje steg på vägen! 

Nana’s sista tips

Nana, har du några sista tips och tricks när det gäller våra tryfflar?

– Såklart!

1. När jag ska använda tryffeln så vill jag gärna ha den i rumsteperatur ett par timmar innan för att lättare få upp själva tryffeln. Då blir den också mjuk och fin att hantera. Om jag däremot ska smälta den så räcker det med att ha den i mikron i någon minut.

2. Om jag ska täcka en tårta med tryffel så har jag alltid smörkräm under för att få tryffeln att stelna bättre och hålla sig på plats. Om jag inte använder smörkräm hade jag vispat upp tryffeln i stället. Då kan jag även lättare göra ett fint mönster och struktur!

3. Jag älskar att smaksätta grädden med valfri tryffel för att få en len och fin fyllning till tårtan som ger en extra touch av lyx!

Psst… visste du detta?

Alla tryfflar innehåller segregerad palmolja i enlighet med Roundtable on Sustainable Palm Oil, RSPO (utom Mörk Tryffel Vegan PF som såklart är helt fri från palmolja).

TRYFFEL BROWNIE: MÖRK TRYFFEL

Utforska våra recept med våra tryfflar! Testa Nana’s brownie recept med Bakels Choc Muffin and Cake mix.