Prebiotika, som är en typ av kostfibrer, framstår som ett särskilt intressant alternativ när konsumenten utforskar kosttillskott med hälsofördelar. Tillskott som gör matsmältningen enklare och ger kraft åt immunförsvaret förväntas bli ett betydande segment under de kommande åren.

Vad vi äter kopplat till vår tarmflora har kommit att bli ett omskrivet ämne. Tarmfloran är ett av kroppens största organ och står för en stor del av kroppens ämnesomsättning, som utgör en viktig del av immunsystemet. Det senaste årens forskning visar att tarmflorans sammansättning och funktion har stor betydelse för hälsan och uppkomsten av sjukdomar.

Långsamofin Prebiotika är baserad på vår populära brödblandning Långsamofin, som uppskattas över hela världen för sin sammansättning och smak. Med Långsamofin Prebiotika får du ytterligare värde utöver de redan hälsosamma ingredienserna som ingår i brödbasen. Med denna unika brödbas får du ett bröd fullt av fibrer som fungerar som en prebiotika och ger näring till tarmbakterierna.  

Långsamofin Prebiotika innehåller cikoriarot som bidrar till normal tarmfunktion genom ökad avfallsfrekvens. Den prebiotiska fibern inulin från cikoriarot har en positiv effekt på tarmfloran. Forskning visar att fibern kan bidra till att öka innehållet av goda lakobacillusbakterier i tarmen om du äter det varje dag.  

Prebiotika ger många hälsofördelar 

Forskning visar att prebiotika har positiva effekter på immunförsvaret. Med tanke på att 80 procent av immunförsvaret finns i matsmältningskanalen, är just en god tarmhälsa viktigt att upprätthålla för att stödja den allmänna hälsan och immuniteten.

Konsumenten förstår fördelen med prebiotika 

Enligt Innova Market Insights rapport Good for the gut ökar prebiotiska ingredienser gradvis som andel av lanseringar av livsmedel och drycker från 2,2% i början av 2018 till 2,6% under första halvåret 2021. Immunitetsstärkande ingredienser kommer att spela en viktig roll under de kommande åren och prebiotika har goda förutsättningar att fortsätta växa.  

Samma rapport visar att de flesta konsumenter förstår sambandet mellan god tarmhälsa och lättare matsmältning kopplat till probiotika, prebiotika och postbiotika. Kännedomen om kosttillskott generellt är högst bland millenials mellan 26 och 35 år.  

Marknaden för prebiotika står på gränsen till ett genombrott med många möjligheter inom livsmedelskategorier. Bakverk tillsammans med mejeriprodukter och dryck är tre områden som verkligen kan dra nytta av att införa prebiotika i receptet och rida på denna nya våg.  

Recept på formbröd

Recept på fristående bröd

Är du intresserad av att testa Långsamofin Prebiotika? Nu erbjuder vi dig även tillhörande säljmaterial du kan använda vid lansering!