Grupp Sponge/ fördeg 60min innan!
Ingrediens
KG
Vetemjöl
0.250
Vatten
0.200
Färsk jäst
0.050
0.020
Total vikt: 0.520
Grupp Degen
Ingrediens
KG
Vetemjöl
0.250
0.250
Socker
0.070
Mandelmassa
0.100
Skummjölkpulver
0.025
0.014
Salt
0.005
0.008
Total vikt: 0.722
Grupp Russin blötlägges i rom mm
Ingrediens
KG
Russin
0.250
Vatten
0.100
Riven Apelsinskal
0.075
Hyvlad Mandel
0.050
0.025
Total vikt: 0.500

1: Väg upp till en fördeg de ingredienserna som står i recepetet, låt vila 60 min.

2: Väg upp resterande ingredienser i en gryta och blanda ihop.

3: Lägg i fördegen(sponge) tillsammans med det övriga och blanda ihop.

4: Lägg i den blötlagda blandningen och kör ihop det lätt.

5: Låt degen stå i ca 15 min och svälla lite.

6: Spritsa ut i formar eller baka i större formar  allt efter egen önskan.

7: Bakas av i ca 190C  beroende av form och storlek ca 15-25 min

8: Efter bakning när de har svalnat så doppa dem i smält smör och i strösocker.

 

Visningsförhållanden

Visningsförhållanden

Fryst, Rumstemperatur

Högtid/Säsong

Högtid/Säsong

Jul, Påsk, Vinter

Färdig produkt

Färdig produkt

Stollen