Grupp Deg
Ingrediens
KG
Vetemjöl Extra
2.400
Vatten
1.000
Socker
0.400
0.280
0.050
Kardemumma, malen
0.015
Salt
0.010
Total vikt: 4.155
Grupp Fyllning
Ingrediens
KG
3.000
Total vikt: 3.000
Grupp Topping
Ingrediens
KG
Florsocker
0.050
Total vikt: 0.050

1: Väg upp samtliga ingredienser och blanda i ca 5 min långsamt ,5 min snabbt till en smidig deg.

2: Väg upp i lämpliga bitar och låt degen vila i 15 min.

3: Gör små bullar och sätt dem på plåt.

4: Jäs dem i jäs skåp i ca 60 min.

5: Baka av i 200C i ca 7 min

6: Låt bullarna svalna ordentligt innan du klipper eller sågar en hatt.

7: Fyll hålet med Bakels Semlefyllning, och spritsa en krans av nyvispad grädde.

8: Sätt på locket och pudra med florsocker.

Högtid/Säsong

Högtid/Säsong

Vinter

Färdig produkt

Färdig produkt

Dessert, Kondis, Specialbröd, Vetebröd