Grupp Donut
Ingrediens
KG
2.000
Vatten
0.600
Jäst
0.180
Ägg
0.400
Total vikt: 3.180
Grupp Pepparkaksströssel
Ingrediens
KG
0.600
Smör
0.150
Total vikt: 0.750
Grupp Topping
Ingrediens
KG
0.800
0.015
Total vikt: 0.815
  1. Blanda Berlinermixenen med jäst, vatten och ägg. Kör till en smidig deg och låt sedan vila i 20 minuter. Kavla ut degen ca 1cm tjock och tryck ut 8 cm rundlar. Sätt av på träskivor och tryck ut ett hål i mitten. Låt jäsa övertäckta med plast i rumstemperatur i ca 1 h.
  2. Blanda pepparkaksmixen med smör och smula ut den i ett bläck. Rosta i 180 grader till smulorna är torra.
  3. Fritera donutsen i 180 graders olja.
  4. Blanda Fudgice med saffran och värm den lite i micro.
  5. Doppa donutsen i fudgicen och sedan i pepparkaksströssel.
Visningsförhållanden

Visningsförhållanden

Rumstemperatur

Kategori

Kategori

Bageri

Högtid/Säsong

Högtid/Säsong

Jul

Färdig produkt

Färdig produkt

Doughnut