Första Maj - Torsdagen den 1 Maj är Bakels Sweden stängt.
Grupp Smeten
Ingrediens
KG
Vetemjöl
0.450
Ägg
0.400
Socker
0.375
Vatten
0.175
Glykos
0.060
Vetestärkelse
0.037
Bakels Ovalett Special
0.030
Aromatic bakpulver
0.015
0.030
Total vikt: 1.572
Grupp Fyllning 1
Ingrediens
KG
Bakels Mörk Tryffel
0.200
Total vikt: 0.200
Grupp Fyllning 2
Ingrediens
KG
Vatten
0.500
Vispgrädde
0.500
0.330
Aromatic Apelsinarom
0.050
Total vikt: 1.380

1: Blanda alla ingredienser på hög hastighet i ca 2.5 min

2: Mät vispvolymen, uppnå gärna 55-60g/100ml

3: Baktemp 240C

4: Ånga 2 sec

5: Baktid: 6-8 min

6: Vispa ihop Fond Suisse, vatten och grädde i ca 7 min, blanda i aromen nu.

7: När botten är sval så stryk på Bakels Mörk Tryffel över hela.

8: Där efter ett lager med Fond Suisse ovanpå.

9: Rulla ihop den och pudra med florsocker.

Kategori

Kategori

Konditori

Högtid/Säsong

Högtid/Säsong

Jul, Vinter

Färdig produkt

Färdig produkt

Dessert, Kondis, Rulltårta