Grupp 1
Ingrediens
KG
0.050
Vatten
0.500
Glykos
0.250
Vatten
0.250
Agar-agar
0.011
Socker
1.100
0.020
-
Mandelmassa
-
-
Total vikt: 2.181
  1. Kavla ut mandelmassa ca 3 mm tjock och stick ut 4 cm rundlar. Baka i 170 grader till fin färg.
  2. Blanda Activita med vatten noggrant och låt sedan stå och svälla i 20 minuter.
  3. Blanda strösocker och agar-agar i en kastrull. Tillsätt vatten och glukos och koka till 121 grader.
  4. Vispa äggvitan när sockret är 115 grader.
  5. Slå sockerlagen över äggvitan i en tunn stråle och vispa på högsta hastighet i ca 1 minut.
  6. Vispa skumbollssmeten kall på medelhastighet.
  7. Spritsa 10-15 g Ruby Tryffel på en mandelmassabotten.
  8. Spritsa toppar av marängskummet ovanpå på mandelbottnarna och sätt på frys, gärna över natten. Doppa de rumstemparerade topparna i Chockex Premium Ruby, dekorera valfritt.

 

Visningsförhållanden

Visningsförhållanden

Kyld

Kategori

Kategori

Konditori

Högtid/Säsong

Högtid/Säsong

Vinter

Färdig produkt

Färdig produkt

Kondis