Ingredienser

Grupp 1
Ingrediens
KG
Vetemjöl
1.400
Vatten
1.000
Bakels Gourmetbas
0.500
Bakels Lecisoft-fri
0.020
Bakels Torrjäst
0.020
Bakels Fröblandning
-
Total vikt: 2.940

Metod

1. Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Normal körtid.
2. Rundriv degen i 500 g klumpar, låt vila i 10 min och rundriv igen.
3. Doppa i Bakels Fröblandning och tryck med en sporrpinne över den rundrivna degen i åtta ”tårtbitar”.
4. Rulla en liten sträng av den överblivna degbiten i pumpakärnor och lägg som en pumpastjälk.

Degtemp: 24–26°C
Liggtid: 20 min
Jästid: 27°C ca 60 min
Ånga: ca 10 sek
Ingångstemperatur: 230°C
Baktemperatur: 200°C
Baktid: (500 g) ca 20 min

Produkt som används

Ingredienser

Grupp 1
Ingrediens
KG
Vetemjöl
1.400
Vatten
1.000
Bakels Gourmetbas
0.500
Bakels Lecisoft-fri
0.020
Bakels Torrjäst
0.020
Bakels Fröblandning
-
Total vikt: 2.940

Metod

1. Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Normal körtid.
2. Rundriv degen i 500 g klumpar, låt vila i 10 min och rundriv igen.
3. Doppa i Bakels Fröblandning och tryck med en sporrpinne över den rundrivna degen i åtta ”tårtbitar”.
4. Rulla en liten sträng av den överblivna degbiten i pumpakärnor och lägg som en pumpastjälk.

Degtemp: 24–26°C
Liggtid: 20 min
Jästid: 27°C ca 60 min
Ånga: ca 10 sek
Ingångstemperatur: 230°C
Baktemperatur: 200°C
Baktid: (500 g) ca 20 min