NYHET

Grupp 1
Ingrediens
KG
1.000
Vetemjöl
1.000
Margarin
0.300
Torkade tranbär
0.200
Russin
0.200
Fermdor W Germ Liquid
0.150
Jäst
0.120
Sirap
0.100
0.020
Aromatic Rom Arom
0.050
Vatten
1.000
Total vikt: 4.140
  1. Blötläggning  - Blanda rum med russinen och tranbären och 500g vatten, med fördel dagen innan.
  2. Fördeg  - Blanda ihop 500g mjöl,  500g mix, 60g jäst och 150g Fermdor w germ liquid och låt stå i grytan 2 timmar under plast.
  3. Blanda resten av ingredienserna och kör tillsammans med fördegen och det blötlagda till en smidig deg, ca 8 min långsamt, 2-3 min snabbt.
  4. Väg upp degen till lämpliga storlekar och spänn upp dem, därefter låt dem vila 30 min på bordet.
  5. Spänn upp dem igen och lägg dem i formarna.
  6. Ställ I kylen över natt.
  7. Ta ut dem och ställ i jäsen.
  8. Baka av med ingångstemp 240 med ånga, där efter sänk till 180C. Baktid ca 30-35 min.
Kategori

Kategori

Bageri

Högtid/Säsong

Högtid/Säsong

Jul

Färdig produkt

Färdig produkt

Bröd