Ingredienser

Grupp 1
Ingrediens
KG
Vetemjöl
1.700
Vatten
1.000
Bakmalt ljus special
0.100
Socker
0.100
Rapsolja
0.050
Lecimax matbröd
0.030
Torrjäst
0.030
Salt
0.030
Västerbottenost
-
Total vikt: 3.040

Metod

1. Blanda ingredienserna till en smidig deg och kör på normal körtid.
2. Degtemperatur 26-28 ℃ och liggtid 10 minuter.
3. Kavla degen till 3 mm tjocklek och 30 cm bred.
4. Pensla med vatten i mitten och lägg en 10 cm bred remsa med västerbottenost.
5. Pensla med vatten på ena kanten och gör ett treslag. Penslade kanten viks sist.
6. Kubba degen i 120 gr bitar. Doppa i durumvete, vänd skarven neråt och lägg på plåt.
7. Låt jäsa och baka av.

Jästid: 45 minuter
Ånga: 5-15 sek
Baktemperatur: 210>190 ℃
Baktid: Cirka 15 min

Produkt som används

Ingredienser

Grupp 1
Ingrediens
KG
Vetemjöl
1.700
Vatten
1.000
Bakmalt ljus special
0.100
Socker
0.100
Rapsolja
0.050
Lecimax matbröd
0.030
Torrjäst
0.030
Salt
0.030
Västerbottenost
-
Total vikt: 3.040

Metod

1. Blanda ingredienserna till en smidig deg och kör på normal körtid.
2. Degtemperatur 26-28 ℃ och liggtid 10 minuter.
3. Kavla degen till 3 mm tjocklek och 30 cm bred.
4. Pensla med vatten i mitten och lägg en 10 cm bred remsa med västerbottenost.
5. Pensla med vatten på ena kanten och gör ett treslag. Penslade kanten viks sist.
6. Kubba degen i 120 gr bitar. Doppa i durumvete, vänd skarven neråt och lägg på plåt.
7. Låt jäsa och baka av.

Jästid: 45 minuter
Ånga: 5-15 sek
Baktemperatur: 210>190 ℃
Baktid: Cirka 15 min

Kategori

Kategori

Bageri

Färdig produkt

Färdig produkt

Bröd