Grupp Romrussin
Ingrediens
KG
0.160
Russin
0.800
Total vikt: 0.960
Grupp Saffransströssel
Ingrediens
KG
0.550
0.020
Smör
0.200
Total vikt: 0.770
Grupp Glöggjelly
Ingrediens
KG
0.250
Glögg
0.150
Total vikt: 0.400
Grupp Smördeg
Ingrediens
KG
1.000
Äggula
0.120
Salt
0.015
Vatten
0.600
1.300
Total vikt: 3.035
Grupp Rommousse
Ingrediens
KG
0.500
Vatten
0.400
Vispgrädde
2.000
Total vikt: 2.900
  1. Blanda vatten, äggulor, salt och vatten till en deg och låt vila något. Kavla sedan en smördeg på 2x3slag och 2x4slag med vila mellan kavlingarna.
  2. Kavla ut smördegen 2 mm och rulla ut på plåt, nagga väl. Baka i 180 grader i ca 25-30 minuter.
  3. Blötlägg russin och romarom i god tid innan användning.
  4. Blanda multikaka, smör och saffran med vinge till en smulig deg. Rosta i 180 grader till torra smulor.
  5. Blanda Saphire med glögg och värm upp till det är helt upplöst. Fyll upp i lämpliga silikonformar och sätt på frys.
  6. Vispa ihop Fond Royal med vatten. Tillsätt russinen och vänd ned den lättvispade grädden i omgångar. Fyll upp ca 1cm tjockt i kapslar och sätt på frys.
  7. När moussen är djupfryst plockas den ur och läggs ovanpå en smördegsbotten. Lägg en smördegsbotten ovanpå och ett lager frusen mousse. Avsluta med en sista smördegsbotten. Skär upp i önskad storlek och avsluta med glöggjelly och saffransströssel.
Visningsförhållanden

Visningsförhållanden

Kyld

Kategori

Kategori

Konditori

Högtid/Säsong

Högtid/Säsong

Jul, Vinter

Färdig produkt

Färdig produkt

Kondis