Blanda vatten, äggulor, salt och vatten till en deg och låt vila något. Kavla sedan en smördeg på 2x3slag och 2x4slag med vila mellan kavlingarna.
Kavla ut smördegen 2 mm och rulla ut på plåt, nagga väl. Baka i 180 grader i ca 25-30 minuter.
Blötlägg russin och romarom i god tid innan användning.
Blanda multikaka, smör och saffran med vinge till en smulig deg. Rosta i 180 grader till torra smulor.
Blanda Saphire med glögg och värm upp till det är helt upplöst. Fyll upp i lämpliga silikonformar och sätt på frys.
Vispa ihop Fond Royal med vatten. Tillsätt russinen och vänd ned den lättvispade grädden i omgångar. Fyll upp ca 1cm tjockt i kapslar och sätt på frys.
När moussen är djupfryst plockas den ur och läggs ovanpå en smördegsbotten. Lägg en smördegsbotten ovanpå och ett lager frusen mousse. Avsluta med en sista smördegsbotten. Skär upp i önskad storlek och avsluta med glöggjelly och saffransströssel.
Detta saffransextrakt innehåller äkta råsaffran som förstärkts med aromämnen. Extraktet ger slutprodukten en klassisk smak av saffran och även vacker ...