Observera att vi har stängt Långfredag 29/3 och Annandag Påsk 1/4. Vi önskar en trevlig påsk!
Grupp Jordgubbsmousse
Ingrediens
KG
Vispgrädde
0.400
Yoghurt 10%
0.400
0.260
0.040
Total vikt: 1.100
Grupp Mördeg
Ingrediens
KG
Bagerivetemjöl
1.300
Smör
0.600
Ägg
0.300
Florsocker
0.400
Salt
0.001
Total vikt: 2.601
Grupp Basilikaglaze
Ingrediens
KG
0.200
Vatten
0.300
1.000
-
Basilika
-
Total vikt: 1.500

Jordgubbsmousse
1. Blanda alla ingredienser och vispa på medelhastighet i 1 min.
2. Skrapa ner runt kanten och vispa på högsta hastighet i 4 min.

Mördeg
1. Blanda socker och smör.
2. Tillsätt ägg långsamt, därefter mjöl och salt.
3. Kyl degen innan användning.

Basilikaglaze
1. Koka ihop vatten och Bakels Saphire Glaze och ta ifrån plattan.
2. Tillsätt Bakels Diamond Glaze och låt svalna något.
3. Färga och smaksätt glazen med frusen hackad basilika.
4. Applicera när glazen är 35-40 grader.

Montering
1. Fodra lämpliga formar med 3 mm tjock mördeg, baka av i 180 grader ca 18 min.
2. Fyll jordgubbsmousse i silikonformar och frys dem ordentligt.
3. Spritsa Les Fruits Strawberry i botten på mördegstarteletten.
4. När moussen är frusen, plocka ur den ur formen och glasera med glazen. Montera dem på tarteletten.

Kategori

Kategori

Konditori

Högtid/Säsong

Högtid/Säsong

Sommar