Ingredienser

Grupp 1
Ingrediens
KG
Vatten
1.000
Vetemjöl
1.000
Jogga brödbas
0.500
Bakmalt ljus special
0.100
Rågsurdeg
0.030
Torrjäst
0.015
Total vikt: 2.645

Metod

1. Tillsätt samtliga ingredienser.
2. Kör degen tills den blir vek och glutenet utvecklats.
3. Lägg degen i oljad bunke och vik in degen från kanterna mot mitten och sträck upp den. Låt vila 60 minuter.
4. Gör om och vik upp från hörnen. Låt degen vila ytterligare 30-60 minuter. Degen ska inte jäsa för mycket.
5. Häll ut degen på rikligt mjölat bakbord. Dela i önskad storlek, forma till en baugette och lägg på träskivor.
6. Jäs i 40 minuter.
7. Baka av på stenskiva i 270 > 220°C. Baka med ånga och släpp ut efter fem minuter. Baka klart med spjället halvöppet.

Produkt som används

Ingredienser

Grupp 1
Ingrediens
KG
Vatten
1.000
Vetemjöl
1.000
Jogga brödbas
0.500
Bakmalt ljus special
0.100
Rågsurdeg
0.030
Torrjäst
0.015
Total vikt: 2.645

Metod

1. Tillsätt samtliga ingredienser.
2. Kör degen tills den blir vek och glutenet utvecklats.
3. Lägg degen i oljad bunke och vik in degen från kanterna mot mitten och sträck upp den. Låt vila 60 minuter.
4. Gör om och vik upp från hörnen. Låt degen vila ytterligare 30-60 minuter. Degen ska inte jäsa för mycket.
5. Häll ut degen på rikligt mjölat bakbord. Dela i önskad storlek, forma till en baugette och lägg på träskivor.
6. Jäs i 40 minuter.
7. Baka av på stenskiva i 270 > 220°C. Baka med ånga och släpp ut efter fem minuter. Baka klart med spjället halvöppet.

Kategori

Kategori

Bageri

Färdig produkt

Färdig produkt

Bröd, Fiberrikt