1. Tillsätt samtliga ingredienser.
2. Kör degen tills den blir elastisk och en bra utveckling av gluten.
3. Lägg degen i oljad bunke och vik in degen från kanterna mot mitten och sträck upp den. Låt vila 60 minuter.
4. Gör om och vik upp från hörnen. Låt degen vila ytterligare 30-60 minuter. Degen ska inte jäsa för mycket.
5. Häll ut degen på rikligt mjölat bakbord. Dela i önskad storlek, forma till en baugette och lägg på träskivor.
6. Jäs i 40 minuter.
7. Baka av i däckugn på 270gr sänk till 230°C. Baka med ånga och öppna spjäll efter 5 min.
Baka tills du får en fin färg och en bra yta på brödet.
Bakmalt ljus special är ett flytande maltextrakt baserat på mältat korn särskilt avsett för användning till franskbröd.
Visa produktBox 13099 402 52 Göteborg Besöksadress: von Utfallsgatan 26-30 415 05 Göteborg Sverige