Översikt
Jilk är en mångsidig Cake Gel som passar för det mindre bageriet tack vare en liten och behändig förpackning. Produkten är också extra tålig vid regelbunden hantering, vilket ofta sker vid ett småskalig bakning. Den ger volym, stabilitet och bidrar till en mer flexibel bakprocess.
Jilk passar till alla typer av bakpulverbaserade mjuka kakor och främst för bearbetning i öppna bakmaskiner. På grund av den låga doseringsgraden är Jilk ett väldigt kostnadseffektivt alternativ.
Fördelen med att använda en Cake Gel istället för ett pulverbaserat emulgeringsmedel är att gelen är lättare att blanda med de återstående ingredienserna i receptet. Gelén aktiveras omedelbart, vilket kan förkorta blandningstiden med upp till 50%. Tid kan sparas eftersom det är möjligt att lägga till alla ingredienser samtidigt enligt “allt-i-ett-metoden”.
Jilk är en av våra äldsta produkter och används fortfarande efter många decennier av bagare världen över med fantastiskt resultat. Produkten finns även som en palmfri variant Jilk PF samt i en version som är anpassat för industriell produktion Jilk 60.
Läs mer om fördelarna med att använda en Cake Gel här. Prata med din säljare om vilken emulgator som passar dina behov bäst. Kontakta oss!
Läs vår guide till hur du ska använda våra tekniska lösningar från Aromatic i vår “Industrial Cake Manufacturing Guide” här.