Översikt
Äggin är en brödglans som kan sprayas eller penslas på bakverk. Ersätter ägg och ger en fin och vacker äggliknande glans.
Kan exempelvis användas för vetebröd, smördeg, croissants och småkakor.
65 g Äggin löses upp i 1000 g varmt vatten (ca 40°C). Rör ordentligt och låt gärna blandningen stå några timmar innan användning. Rör om och pensla eller spraya på bakverket innan avbakning. Blandningen bör användas inom 2 – 3 dagar och skall förvaras kallt.
100 g/l vatten.
MJÖLKprotein, mjölksocker, surhetsreglerande medel (E500(i))
Kan innehålla spår av ägg.
65 g Äggin löses upp i 1000 g varmt vatten (ca 40°C). Rör ordentligt och låt gärna blandningen stå några timmar innan användning. Rör om och pensla eller spraya på bakverket innan avbakning. Blandningen bör användas inom 2 – 3 dagar och skall förvaras kallt.
100 g/l vatten.
MJÖLKprotein, mjölksocker, surhetsreglerande medel (E500(i))
Kan innehålla spår av ägg.