Nuvarande ekonomiska omständigheter påverkar oss alla oberoende bageriproduktionens storlek. Vi måste arbeta tillsammans, hitta sätt att hantera ökande kostnader och tänka annorlunda.  

Trenden med stigande priser på vitt skilda råvaror har pågått länge. Utmaningarna verkar bara fortsätta med störningar i leverantörskedjan, kostsam logistik och dyr elförbrukning. Inflationen påverkar hela ledet från ax till bord med stigande produktkostnader, i vissa fall upp mot det dubbla.


– Många av våra kunder fokuserar mer än någonsin på att vara så effektiva som möjligt, säger Reto Dieter, Export Business Development Manager på Bakels Sweden.
Vi hjälper då till att byta ut ingredienser och justera recept för att sänka kostnader, men också för att minska svinn och optimera produktion och logistik.

Tre lösningar kopplade till ingrediensval…

som kan ge dig bättre förutsättningar att möta de aktuella utmaningarna.  

1. Emulgatorer

Genom att byta vispemulgatorn mot en högpresterande kakgel från Aromatic är det möjligt att minska ägg i receptet med 10–25% räknat på applikationens ägginnehåll. Ägg är ofta en av de dyraste ingredienserna i receptet.

2. Emulsioner

Minska svin och maximera produktionsprocessen och distribution genom att tillföra lite av en emulsionsprodukt. 2–4% av Dorothy eller Arosoft Cake ökar avsevärt upplevelsen av färskhet och håller kakan mjuk i dagar eller veckor. Det ger en mycket större flexibilitet I hela leveranskedjan.

3. Färskhållningsmedel

Aromatics färskhållningsmedel håller paketerade kakor färska länge även när de förvaras i rumstemperatur. Det sker genom att skydda från tillväxt av mögel och bevara fukten i den bakade kakan. Att varken sval eller frys behövs innebär energi- och kostnadsbesparingar.

Hoppa inte över kvaliteten

Gör inte misstaget att försöka spara pengar genom att skära ner på kvaliteten. Kontakta oss för dina unika behov och krav, så hjälper vi dig att spara pengar samtidigt som du behåller kvaliteten.

Ladda ner vår guide för tillverkning av industriella kakor och utforska produkterna på vår webbplats nedan.

EMULGATORER

EMULSIONER

FÄRSKHÅLLNINGSMEDEL

Psst… Bakels Sweden är Bakels-koncernens kompetenscentrum när det gäller emulgeringsmedel/förbättringsmedel. Vårt team består av kompetenta livsmedelsingenjörer och tekniska experter. Vill du ha de godaste recepten, de senaste nyheterna och information om nya produkter? Prenumerera då på vårt nyhetsbrev här!