• Svenska
    • Engelska
  • Jobb
  • Nyheter
  • Kontakt
  • Mitt Bakels
    • Logga in
    • Registrera dig
Bakels Sweden Bakels Sweden Bakels Sweden
  • Produkter

    Produkter

    Bakels utvecklar, producerar och distribuerar innovativa ingredienser och lösningar för bagare och konditorer världen över.

    Våra produkter
    • Aromer & Färger
      • Aromer
      • Färger
      • Malt & Vört
      • Saffran
    • Bröd & Vetebröd
      • Brödbaser & Koncentrat
      • Brödförbättrare
      • Fröer, dekoration & topping
      • Jäst
      • Malt & vört
      • Mjölkpulver & Äggersättare
      • Surdeg FERMDOR®
      • Vetebrödsbaser & koncentrat
    • Fett & Margarin
    • Glans & Glaze
      • Brödglans
      • Glaze & Gelé
    • Industriella ingredienser
    • Konditori
      • Dessertmixer
      • Fyllningar, remonser & krämer
      • Non Temp
      • Smaksättning, glasyr & topping
      • Sockerpasta
      • Tryffelfyllningar
    • Konserveringsmedel
    • Mjuka Kakor & Kakförbättrare
      • Alfa-Gel Emulgatorer
      • Bakpulver
      • Emulsioner
      • Kakmixer & Koncentrat
      • Pulverbaserade kakförbättrare
      • Stabilisatorer
    • Skiljeoljor
  • Recept

    Recept

    Våra bagare och applikationsspecialister har tagit fram recept som visar hur våra produkter kan användas.

    Våra recept
    • Bageri
    • Industri
    • Konditori
  • Tjänster

    Tjänster

    Vi tar fram marknadsledande ingredienser utifrån efterfrågan och trender i samarbete med kunder världen över.

    Läs mer
    • Centres of Competence

      • Surdeg
      • Bröd
      • Emulgeringsmedel för mjuka kakor
      • Oljor och fetter
      • Pettinice och glasyrer
      • Fruktfyllningar och glaseringar
    • Baking Centres

      • Schweiz
      • British Bakels
      • Australien
      • Thailand
      • Belgien
      • Ecuador
      • Mainland China
      • Sweden
    • Forskning och utveckling

      • Forskning och utveckling
  • Om

    Om

    Vårt engagemang sträcker sig långt bortom ingredienserna vi producerar – vår långa historia av forskning, utveckling och innovation är grunden för att vi gärna investerar i människor och kundsamarbeten.

    Läs mer
    • Om Bakels

      • Våra kunder
      • Verksamhetsmål
      • Kärnvärden
      • Bakels Sweden
    •  

      • Historia
      • Fakta och siffror
      • Jobb
  • Hem
  • TTT – Natural ingredients for bread improvement

TTT – A NATURAL HEAT TREATMENT PROCESS WITH CEREALS FROM SWEDEN

The consumer requests products that are based on natural ingredients and with a short ingredient list. An increased focus on health and a demand for transparency are the foundations of the consumer’s choice. Today’s consumers want products with a clean label more than ever before and expect the food and bakery manufacturer to deliver it. They are even willing to pay a higher retail price for products made with ingredients they recognize and trust.

With our natural and innovative TTT products made from pure wheat, rye, barley and oats, it is possible for you to prolong freshness, improve softness and extend shelf life of your bread assortment, without adding any E-numbers.

Removing ingredients that strengthen, stabilize and preserve food creates a challenge to maintain food safety, long shelf life for your bread and other bread enhancing qualities. With TTT you can ensure that the qualities of your bread remains. In fact, using our TTT products gives your bread assortment even more benefits that the consumer values highly.

A NATURAL HEAT
TREATMENT PROCESS

The TTT process is a completely natural process for heat treatment of cereals, which does not apply any chemicals or other additives during the processing of the raw materials. The process parameters TTT represent the Swedish words for Time (Tid), Temperature (Temperatur) and Pressure (Tryck).

HIGH WATER
ABSORPTION CAPACITY

TTT products have a very high water absorption capacity; up to two and a half times their own weight. This makes more moist and less crumbly bread because a greater amount of the starch in the flour is being bound up. The higher moisture content also gives greater dough yield.

SOFT VALUES

• The products are all of pure vegetable origin and free from GMO.
• Enables you to offer clean label products.
• Gives multiple health benefits to your baked goods, such as high- fibre, natural vitamins and minerals.

PRODUCT VALUES

• Having a water binding capacity five times higher than conventional flour, the bread’s moisture and softness maintain.
• Enhances the quality of thawed frozen products, due to the fact that there are many more water molecules vibrating, giving the finished bread a higher quality.

• The products are free from enzymatic activity.
• Provides reliable dough consistency throughout the baking process.
• Can replace milk in your recipe as oats contains more fats than other grains (Halfie M160).
• Thanks to the TTT process, the kernels are soft and chewy and there is no risk for harming teeth.

ECONOMIC VALUES

• The high water binding capacity significantly increases the dough yield and therefore saves the producer money.
• The cereals are heat-treated in a completely natural process, which considerably cuts down production time as no scalding of the grains is then required.

DISCOVER THE RANGE OF NATURAL AND FUNCTIONAL FLOURS & GRAINS

TTT products are avaliable in three grades: flour, groats and cut (choppped) kernels.
These, together with the correct amount of liquid, are added to the unchanged original recipe.

Flour 016 Mm M160

Flour 0,16 mm – M160

Grits 150 Mm G1500

Groats 1,5 mm – G1500

Cut Grains 3 Mm S3000

Cut kernels 3 mm – S3000

Read and download the full folder here.
Welcome to contact us for more information and guidance on how our functional grains and flours can help you succeed in baking.

* According to market researcher companies Haystack and Mintel. Mintel’s definition of a natural claim is: No additives/preservatives, GMO-free, organic, wholegrain and all-natural products.

Tillbaka till början

Navigering

  • Hem
  • Jobb

Om

  • Våra kunder
  • Verksamhetsmål
  • Kärnvärden
  • Historia
  • Fakta och siffror

Produkter

  • Produkter
  • Recept

Tjänster

  • Kompetenscentrum
  • Forskning och utveckling

Annat

  • Webbplatskarta

Huvudkontor

Box 13099 402 52 Göteborg Besöksadress: von Utfallsgatan 26-30 415 05 Göteborg Sverige

  •  +46 (0) 31 755 3500
  • info@bakelssweden.se

© 2021 Bakels Sweden

Bakels Sweden

Webbplats av Impact Media® Impact Media

Bakels Sweden

  • NavigeringMenu
  • Produkter
    • TillbakaMenu
    • Produkter
    • Aromer & Färger
      • TillbakaMenu
      • Aromer & Färger
      • Aromer
      • Färger
      • Malt & Vört
      • Saffran
    • Bröd & Vetebröd
      • TillbakaMenu
      • Bröd & Vetebröd
      • Brödbaser & Koncentrat
      • Brödförbättrare
      • Fröer, dekoration & topping
      • Jäst
      • Malt & vört
      • Mjölkpulver & Äggersättare
      • Surdeg FERMDOR®
      • Vetebrödsbaser & koncentrat
    • Fett & Margarin
    • Glans & Glaze
      • TillbakaMenu
      • Glans & Glaze
      • Brödglans
      • Glaze & Gelé
    • Industriella ingredienser
    • Konditori
      • TillbakaMenu
      • Konditori
      • Dessertmixer
      • Fyllningar, remonser & krämer
      • Non Temp
      • Smaksättning, glasyr & topping
      • Sockerpasta
      • Tryffelfyllningar
    • Konserveringsmedel
    • Mjuka Kakor & Kakförbättrare
      • TillbakaMenu
      • Mjuka Kakor & Kakförbättrare
      • Alfa-Gel Emulgatorer
      • Bakpulver
      • Emulsioner
      • Kakmixer & Koncentrat
      • Pulverbaserade kakförbättrare
      • Stabilisatorer
    • Skiljeoljor
  • Recept
    • TillbakaMenu
    • Recept
    • Bageri
    • Industri
    • Konditori
  • Om
    • TillbakaMenu
    • Om
    • Kärnvärden
    • Fakta och siffror
    • Historia
    • Jobb
    • Verksamhetsmål
    • Våra kunder
    • Bakels Sweden
  • Tjänster
    • TillbakaMenu
    • Tjänster
    • Kompetenscentrum
    • Bagericentrum
      • TillbakaMenu
      • Bagericentrum
      • Schweiz
      • British Bakels
      • Australien
      • Thailand
      • Ecuador
      • Belgien
      • Mainland China
      • Sweden
    • Forskning och utveckling
  • Nyheter
  • Kontakt
  • Logga in
  • Registrera dig
  • Välj ett land Menu
  • Afrika
    • Tillbaka Menu
    • Sydafrika
  • Asien
    • Tillbaka Menu
    • Filippinerna
    • Hong Kong
    • Indien
    • Kinesiska Fastlandet
    • Malaysia
    • Singapore
  • Europa
    • Tillbaka Menu
    • Belgien
    • Finland
    • Irland
    • Nederländerna
    • Polen
    • Ryska Federationen
    • Schweiz
    • Storbritannien
    • Sverige
  • Oceanien
    • Tillbaka Menu
    • Australien
    • Fiji
    • Nya Zeeland
    • Nya Zeeland - ätbara oljor
  • Sydamerika
    • Tillbaka Menu
    • Brasilien
    • Chile
    • Ecuador
    • Peru
  • Visit Bakels Group
  • Filtrera produkter Menu
  • Kategorier
    • Tillbaka Menu
    • Aromer & Färger
      • Tillbaka Menu
      • Aromer & Färger
      • Saffran
      • Aromer
      • Färger
      • Malt & Vört
    • Bröd & Vetebröd
      • Tillbaka Menu
      • Bröd & Vetebröd
      • Brödförbättrare
      • Brödbaser & Koncentrat
      • Vetebrödsbaser & koncentrat
      • Skållningar, Fibrer & Spannmålsprodukter
      • Malt & vört
      • Fröer, dekoration & topping
      • Jäst
      • Surdeg FERMDOR®
      • Mjölkpulver & Äggersättare
    • Fett & Margarin
    • Glans & Glaze
      • Tillbaka Menu
      • Glans & Glaze
      • Glaze & Gelé
      • Brödglans
    • Industriella ingredienser
    • Konditori
      • Tillbaka Menu
      • Konditori
      • Non Temp
      • Fyllningar, remonser & krämer
      • Tryffelfyllningar
      • Dessertmixer
      • Smaksättning, glasyr & topping
      • Sockerpasta
    • Konserveringsmedel
    • Mjuka Kakor & Kakförbättrare
      • Tillbaka Menu
      • Mjuka Kakor & Kakförbättrare
      • Alfa-Gel Emulgatorer
      • Kakmixer & Koncentrat
      • Stabilisatorer
      • Bakpulver
      • Pulverbaserade kakförbättrare
      • Emulsioner
    • Skiljeoljor
  • Färdig produkt
    • Tillbaka Menu
    • Arraksbollar
    • Artisan Premium Bread
    • Baguette
    • Bakverk
    • Berliner
    • Brioche
    • Bröd
    • Brownie
    • Bullar
    • Cheesecake
    • Ciabatta
    • Cookies
    • Croissant
    • Cupcake
    • Dessert
    • Doughnut
    • Eclairs
    • Fiberrikt
    • Fikabröd
    • Focaccia
    • Formbröd
    • Fralla
    • Fristående bröd
    • Frukostbröd
    • Fryst deg
    • Fyllningar
    • Glass
    • Grovt bröd
    • Hamburgerbröd & korvbröd
    • Kaffebröd
    • Kex
    • Knäckebröd
    • Kondisbitar
    • Konfektyr
    • Krämer
    • Kyld deg
    • Ljust bröd
    • Madeirakaka
    • Mandelmassa
    • Matbröd
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • No bake
    • Petit Choux
    • Pizza
    • Profiteroles
    • Punchrullar
    • Rågbröd
    • Rulltårta
    • Sammanskuvade bröd
    • Semlor
    • Skorpor
    • Snackskakor
    • Sockerkaka
    • Sockerkaka / Anslag / Tårtbotten
    • Stenugnsbakat bröd
    • Tårta
    • Wienerbröd
  • Varumärken
    • Tillbaka Menu
    • Aromatic
    • Bakels
    • Fermdor
    • Pettinice
    • Saffran Gold
    • TTT
  • Ingrediensfunktioner
    • Tillbaka Menu
    • E-nummerfritt
    • Ekologiskt
    • Glutenfri
    • Halal
    • Kosher
    • Natural flavour
    • Naturligt
    • Palmfri
    • Utan tillsatt socker
    • Vegan
  • Filterrecept Menu
  • Kategorier
    • Tillbaka Menu
    • Bageri
    • Industri
    • Konditori
  • Produkt
    • Tillbaka Menu
    • Actiwhite
    • Aromatic Aromer
    • Aromatic bakpulver
    • Aromatic Färger
    • Bagerimargarin
    • Bakels Brilliantkräm
    • Bakmalt Ljus Special
    • Bakmalt mörk special
    • Bästa-bas
    • Berlinermix
    • Cheesecake
    • Chia- och Havrebas
    • Chiabas
    • Colco
    • Dark Levain
    • Dark Truffle
    • Diamond Glaze
    • Digestive Bisquit Crumb
    • Dorothy
    • Fond Royale
    • Fond Suisse
    • Frödekor
    • GL 16 Neutral
    • Glossy
    • Gourmetbas
    • Joggabröd
    • Karité Guld
    • Långsamofin
    • Lecimax matbröd
    • Lecisoft-fri
    • Les Fruits Fruktfyllningar 70%
    • Majsbas
    • Millionaires caramel
    • Muffin & Cake
    • Multibas
    • Multimix kakbas
    • No Bake
    • Non Temp Blond
    • Non Temp Ljus
    • Non Temp Mörk
    • Non Temp Vit
    • Ovalett Special
    • Pane Maggia Bianco
    • Pettinice Premium Sugar Paste
    • Premium Oat Bread
    • Remonser och fyllningar
    • Rollex för vetebröd
    • Saffransextrakt Duo
    • Saphire Glaze
    • Semlefyllning
    • Sweet Dough Concentrate
    • Torrjäst
    • Vegan Multimix Complete
    • White Fudgice
  • Applikationer
    • Tillbaka Menu
    • Baguette
    • Brioche
    • Bröd
    • Brownie
    • Cheesecake
    • Cookies
    • Croissant
    • Crusty bread
    • Crusty Roll
    • Cupcake
    • Dessert
    • Doughnut
    • Flatbread
    • Formbröd
    • Frallor
    • Fruit tarte
    • Fullkorn
    • Gateaux
    • Glass
    • Glutenfritt
    • Hamburgerbröd
    • Hot cross bun
    • Kall deg
    • Kex
    • Kondis
    • Madeleines
    • Muffins
    • Multiseed
    • No bake
    • Panettone
    • Pannkakor
    • Petit Choux
    • Rågbröd
    • Rulltårta
    • Sausage Roll
    • Savoury food
    • Scones
    • Scotch roll
    • Småkaka
    • Sockerkaka
    • Sockerkaka / Anslag / Tårtbotten
    • Specialbröd
    • Stollen
    • Surdegsbröd
    • Tårta
    • Toastbröd
    • Toastbröd
    • Vaniljkräm
    • Vetebröd
    • Wienerbröd
  • Tillfälle
    • Tillbaka Menu
    • Glutenfritt
    • Halloween
    • Jul
    • Påsk
    • Sommar
    • Veganskt
    • Vinter
  • Filter News Menu
  • Kategorier
    • Tillbaka Menu
    • Bakels Sweden
    • Bakels Trend Alert
    • Bakels Worldwide Review tidning
    • Event och mässor
    • Övrigt
    • Produktnyheter
    • Receptsamlingar
    • Trender & insikter
  • Archives
    • Tillbaka Menu
    • december 2020
    • november 2020
    • september 2020
    • juni 2020
    • maj 2020
    • mars 2020
    • februari 2020
    • december 2019
    • november 2019
    • september 2019
    • mars 2019
    • februari 2019
    • januari 2019
  • Tags
    • Tillbaka Menu
    • Artisan Premium Bread
    • baka
    • baka veganskt
    • Bakels Sweden
    • Bakels trend alert
    • bakelsworldwide
    • bakelsworldwidereview
    • bakning
    • covid19
    • Dark Levain
    • donuts
    • doughnuts
    • fruktfyllningar
    • fyllningar
    • inspiration
    • kakbas
    • kakmix
    • mjuka kakor
    • muffins
    • muffinsmix
    • non temp
    • pajer
    • pettinice
    • produktlansering
    • produktlanseringar
    • produktnyhet
    • produktnyheter
    • recept
    • receptinispiration
    • receptserie
    • recipe inspiration
    • recipes
    • sugar paste
    • trend alert
    • trender
    • trends
    • vegan
    • veganism
    • vegansk kakmix
    • veganskt
  • Filter Insights Menu
  • Kategorier
    • Tillbaka Menu
    • Bakels Trend Alert
  • Tags
    • Tillbaka Menu
    • Doughnuts
    • Inspiration
    • Recipes
    • Trend Alert

Bakels världen över

  • Afrika

    • Sydafrika
  • Asien

    • Filippinerna
    • Hong Kong
    • Indien
    • Kinesiska Fastlandet
    • Malaysia
    • Singapore
  • Europa

    • Belgien
    • Finland
    • Irland
    • Nederländerna
    • Polen
    • Ryska Federationen
    • Schweiz
    • Storbritannien
    • Sverige
  • Oceanien

    • Australien
    • Fiji
    • Nya Zeeland
    • Nya Zeeland - ätbara oljor
  • Sydamerika

    • Brasilien
    • Chile
    • Ecuador
    • Peru
Besök Bakels Group
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Nyhetsbrev