NYTT NAMN OCH ÄNNU BÄTTRE PRODUKT!
Hösten 2021 ändrade vi namn på produktkategorin Non Temp. Den 30 september döper vi om denna kategori till Chockex.
Chockex är ett anrikat inarbetat Bakels-varumärke, som används av våra systerföretag världen över. Namnbytet hjälper oss att bygga en större sammankoppling med våra Bakels-kollegor, samtidigt som vi får en möjlighet att skapa ett starkt koncept kring ett produktvarumärke vi kan bygga igenkänning med i många år framåt.
Dessutom produceras nu våra omtyckta produkter uteslutande med RSPO-certifierad palmolja. Något vi är mycket stolta över. I samma veva genomförde vi ytterligare en produktförbättring för att möta marknadens allt större krav på oss livsmedelsproducenter. Sedan i höstas producerar vi Chockex med solroslecitin istället för sojalecitin och därmed är alla våra produkter fria från soja.
UPPTÄCK BAKELS CHOCKEX NON TEMP
Chockex är ett effektivt alternativ till choklad och passar till alla typer av applikationer där du önskar en smak av choklad. Fördelen med Chockex är att den till skillnad från choklad inte innehåller kakaosmör, vilket gör den enkel att använda då den inte kräver någon temperering.
Vårt Chockex-sortiment består av flera olika färger och goda smaker med rätt konsistens och viskositet. Den höga produktkvaliteten gör att Chockex utöver doppning och överdrag även passar för garnering och gjutning. Den ger en fin glans med ett hårt bräck. Produktens höga kakaohalt, den kvalitetssäkrade produktionen och de många möjligheterna vårt Chockex-sortiment skapar, ger dig de allra bästa förutsättningarna för att lyckas.
TILLVERKAD I GÖTEBORG
Vårt Chockex-sortiment är tillverkat i Sverige. Det är vi stolta för. Hela produktionsflödet sker i fabriken i Göteborg och det ger oss full kontroll över hela processen. Vi vet att du behöver en produkt som du kan lita på och därför är vi noggranna i allt från omsorgsfullt utvalda råvaror till sista kvalitetskontroll innan produkten är färdig.
RÄTT VAL VID INDUSTRIELL TILLVERKNING
Bakels Chockex är ett utmärkt val vid industriell produktion. Med produktens mångsidighet och stabilitet är den en pålitlig trotjänare i din produktion. Att vi har vår egen produktutvecklingsavdelning nära vår produktion gör att vi kan anpassa våra produkter efter kundens unika önskemål och preferenser. Kontakta oss så tittar vi närmare på just ditt unika projekt.
PRODUKTNYHET: CHOCKEX RUBY PREMIUM
Ruby är den fjärde typen av choklad efter mörk, mjölk och vit. Den är producerad av Ruby kakaobönor som naturligt ger den unika smaken och den rosa färgtonen. Rubys syrliga smak med söta bäriga toner får dig att sticka ut från mängden i både smak och färg – Helt naturligt!
Ruby är den överlägset snabbast växande smaken inom konfektyr, enligt Mintels Trend Report 2020. Med sitt Instagram-vänliga utseende har Ruby fått stor plats i sociala media. Med detta kommersiella värde är det tydligt att Ruby är här för att stanna.
Visste du att?
• Vi har tillverkat och levererat Chockex världen över, från Göteborg, sedan 1978.
• Varje sats genomgår ett flertal tester. Bland annat mäts partikelstorlek, viskositet, densitet, smak och färg för att du ska få en produkt med silkeslen munkänsla, rik smak och lätthanterlig konsistens.
• Alla våra Chockex är framtagna på segregerad palmolja och är fria från härdat fett och soja.
• Chockex levereras i mindre bitar, antingen i rund eller fyrkantig form, för en enklare dosering, hantering och förvaring.
• Kan levereras i både fast och flytande form.